NOS SportAangepast

Boksbond verder zonder Fontijn

De Nederlandse boksbond zet het olympische programma voort zonder bokster Nouchka Fontijn. De 26-jarige Schiedamse boksster wil niet fulltime deelnemen aan het trainingsprogramma, dat door de bond en NOC*NSF is opgesteld. Boris van der Vorst, voorzitter van de boksbond, benadrukt dat Fontijn niet uit de selectie is gezet en dat de deur wagenwijd openstaat wanneer ze zich volledig committeert aan het topsportplan op Papendal.

Ook technisch directeur Louis Wijdenbosch hoopt dat Fontijn van gedachten verandert. "Ik betreur het dat Nouchka een andere visie heeft. Verschillende gesprekken om tot een oplossing te komen hebben echter geen resultaat opgeleverd. Ik hoop dat zij alsnog op korte termijn haar standpunt zal herzien."

Fontijn reageert teleurgesteld op de breuk: "Ik vind het jammer dat de boksbond mij niet de ruimte geeft mij optimaal voor te bereiden op de Olympische Spelen en diep treurig dat de bond ook nog mijn deelname aan internationale toernooien blokkeert. Ik wil mij dolgraag bewijzen en medailles halen voor Nederland, maar dat wordt mij op deze manier onmogelijk gemaakt. Ik heb compromissen voorgesteld, maar de boksbond volhardt in zijn opstelling: fulltime of helemaal niet."

"We zitten hiermee in onze maag", legt Van der Vorst uit. "Want Nouchka is een 'high potential'. Maar we verlangen wel van haar 'commitment' en dat is van maandag tot en met donderdag trainen bij bondscoach Nigel Davies.''

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl