NOS NieuwsAangepast

Exloo: 6 tips na Opsporing Verzocht

De politie heeft zes nieuwe tips binnengekregen over de moorden op een echtpaar uit Exloo en een man uit Dwingeloo. Opsporing Verzocht besteedde gisteravond aandacht aan de moordzaken.

De aankondiging van die uitzending leverde zoveel tips op, dat maandag twee verdachten zijn aangehouden. De uitzending ging toch door en leverde nog eens zes tips op.

Het echtpaar uit Exloo werd vorige zomer dood gevonden in hun huis. Aanvankelijk werd gedacht dat ze zelfmoord hadden gepleegd, maar maandag maakte de politie bekend dat de twee zijn vermoord.

Defensie

De andere moord was in 2012, in een bos bij Spier in Drenthe. Daar werd een man op klaarlichte dag doodgeschoten toen hij zijn hond aan het uitlaten was. Dat zou zijn gebeurd met een vuurwapen dat alleen door Defensie wordt gebruikt.

Het Dagblad van het Noorden meldt dat een van de verdachten bij Defensie werkte. Hij zou in Afghanistan betrokken zijn geweest bij een incident. De politie wil die berichten niet bevestigen.

DNA

In het bos bij Spier is een DNA-spoor gevonden. Dat heeft tot nu toe niet geleid tot een match, zegt de politie. Het DNA van de verdachten wordt binnenkort vergeleken met het gevonden DNA-spoor.

Donderdagmiddag worden de twee verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl