NOS SchaatsenAangepast

Corendon gaat door in schaatssport

Sponsoren TVM, BAM, Activia en Liga stappen uit het schaatsen, maar Corendon vliegvakanties heeft besloten wel door te gaan. Het contract met Team Corendon, met trainers Jan van Veen, Renate Groenewold en Peter Kolder, loopt nu door tot en met de Winterspelen in PyeongChang. Er zal een evaluatiemoment zijn na twee jaar.

Commercieel manager Martijn Kabbes is blij met het vertrouwen van Corendon. "We wisten dit al voor de Spelen, maar we wilden het pas nu bekendmaken. Een gepast moment, zo na alle drukte. Dat het in Sotsji zo goed ging, was de kers op de taart", doelt hij op de medailles van Lotte van Beek (goud, brons), Marrit Leenstra (goud) en Jan Blokhuijsen (goud, zilver).

Corendon zit sinds 2011 in het schaatsen. Eerst als cosponsor en sinds twee jaar als hoofdsponsor. Over de samenstelling van de ploeg voor het komende seizoen is nog niet alles duidelijk, maar er worden gesprekken gevoerd. Kabbes hoopt dat meer sponsoren opstaan zodat andere ploegen ook weer verder kunnen. "Dat is voor iedereen beter. Ik mag hopen dat meer ploegen zekerheid krijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl