NOS NieuwsAangepast

Hof: cel en tbs voor gruwelgijzeling

Twee mannen die maandenlang een dove vrouw hebben gegijzeld, verkracht en mishandeld, zijn ook in hoger beroep veroordeeld tot celstraffen en tbs. Het gerechtshof in Arnhem liet het oordeel van de rechtbank grotendeels in stand.

De vrouw van 31 werd tussen november 2011 en februari 2012 in een huis in Hoevelaken gegijzeld en mishandeld. Daarvoor zat ze in een psychiatrische instelling in Utrecht.

De twee mannen dwongen haar om medicijnen te gebruiken en alcohol te drinken. Ze werd meerdere keren verkracht. Toen ze werd gevonden had ze een gebroken neus, een breuk in haar onderkaak en miste ze een paar tanden.

Snelle tbs-behandeling

De celstraf van de jongste dader, een man van 22, wordt verkort. Volgens het hof is het belangrijk dat hij eerder aan zijn tbs-behandeling begint. De rechtbank had hem een straf van 7 jaar cel en tbs opgelegd. Nu wordt dat 5 jaar cel en tbs.

De straf van de andere man (42) blijft wel staan. De rechtbank legde hem 9 jaar cel en tbs op. Hij wordt zwaarder gestraft, omdat hij volgens de rechtbank en het gerechtshof een leidende rol had.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl