NOS VoetbalAangepast

"Hopelijk klik met meneer Van Gaal"

Jean-Paul Boëtius gaat met een onbevangen gevoel proberen indruk op bondscoach Louis van Gaal te maken. De vleugelaanvaller van Feyenoord maakt zijn debuut in de Oranjeselectie.

"Een eer om mij hier tussen de grote jongens te melden", zegt Boëtius bij aankomst in Noordwijk. Hij kijkt uit naar de kennismaking met de bondscoach. "Ik heb hem nog nooit gesproken, dus het wordt de eerste ontmoeting met meneer Van Gaal. Ik ben gewoon mezelf, laten we hopen dat het klikt."

Boëtius rekent voor woensdag in het oefenduel met Frankrijk nergens op, al ligt het voor de hand dat hij in het Stade de France aan spelen toekomt. "Ik probeer mezelf te bewijzen. We zullen het zien, ik hoop natuurlijk op minuten."

Promes "gaat genieten"

Ook FC Twente-aanvaller meldde zich voor het eerst bij het 'grote' Oranje. "Ik zet stap voor stap", zei Promes bij Huis Ter Duin. "En van iedere stap geniet ik. Nu mag ik me melden samen met de beste voetballers van Nederland. Dat is toch prachtig."

Ondanks zijn selectie rekent Promes zich niet rijk. "Nee, aan het WK heb ik nog niet gedacht. Stap voor stap, weet je. Ik moet er nu eerst voor zorgen dat ik er sta als de bondscoach mij nodig heeft."

"Ik ben van plan om me goed te laten zien op de training en zie dan wel wat dat oplevert. Maar dat ik ga genieten, dat staat voor mij wel vast."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl