NOS VoetbalAangepast

"Rutten is realistische keuze"

De benoeming van Fred Rutten als nieuwe trainer van Feyenoord komt volgens NOS-commentator Arno Vermeulen voort uit een realistische afweging van de Rotterdamse leiding. "Rutten is beschikbaar, betaalbaar en een harde werker, hetgeen ook goed ligt in Rotterdam."

"Maar hij is wel de vierde keuze. Ronald Koeman wilde niet verlengen en Co Adriaanse en Louis van Gaal gingen niet in op het aanbod van technisch directeur Martin van Geel. Toen heeft Feyenoord gekeken wie ze wel konden krijgen en dan kom je uit bij Rutten. Dat is een realistische keuze, want er zijn nou ook weer niet twintig toptrainers in Nederland."

Geen uithangbord

Daarmee is het voor Vermeulen nog niet gezegd dat Rutten een goede trainer is voor Feyenoord. "Dat is een lastige club voor coaches en de supporters hadden misschien liever een trainer met de uitstraling van Ronald Koeman of Ruud Gullit gezien. Rutten is geen sexy trainer en geen uithangbord, maar het gaat om het voetbal."

"Het zegt ook wel wat dat Feyenoord hem een contract voor een jaar heeft gegeven. Daarmee kijken ze eerst maar eens aan hoe de samenwerking uitpakt. Rutten gaat bovendien geen makkelijk seizoen krijgen, want Feyenoord gaat de boer op met spelers als Bruno Martins Indi en Jordy Clasie."

"De nieuwe coach zal dus met de jeugd moeten werken. Dat betekent wel dat iedereen zal begrijpen dat de club rond de derde, vierde plaats gaat spelen. Rutten hoeft geen kampioen te worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl