NOS VoetbalAangepast

Nieuw shirt voor Nederlands elftal

Het Nederlands elftal speelt komende zomer op het WK in Brazilië in een strak oranje shirt, met witte broek en oranje sokken. Op de borst van het shirt prijkt net als vroeger een grote leeuw.

De voetbalbond KNVB, opgericht in 1889, viert dit jaar zijn 125-jarig bestaan en daarom hebben beide jaartallen een plek gekregen onder de leeuw op het Oranje-shirt.

Retro tintje

De bekende grafisch ontwerper en typograaf Wim Crouwel heeft de namen en rugnummers van de internationals een retro tintje gegeven. Het lettertype doet denken aan de rugnummers waarmee Oranje in de succesvolle jaren 70 speelde.

Het Nederlands elftal draagt het nieuwe tenue woensdag voor het eerst in de oefeninterland tegen Frankrijk.

Grote witte leeuw

De grote witte leeuw is het opvallendste element op het verder volledig oranje gekleurde shirt. Al sinds 1907 speelt de leeuw een rol op de tenues van de nationale voetbalploeg. In de jaren 60 en 70 prijkte het dier ook prominent op de borst, maar altijd in het zwart.

De afgelopen jaren stond het KNVB-logo, een gekroonde leeuwenkop, op het shirt. Tijdens het WK van 2010 droegen de spelers van het Nederlands elftal een oranje shirt met zwarte accenten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl