NOS SportAangepast

NK-titels Li Jiao en Oostwouder

Li Jiao en Ewout Oostwouder hebben bij de NK in Zwolle de Nederlandse tafeltennistitels voor zich opgeëist.

Li Jiao werd voor de tiende keer op rij Nederlands kampioen. In de eindstrijd was ze Li Jie eenvoudig de baas met 11-7, 11-9, 11-9, 11-7.

Met haar tien titels in successie treedt Li Jiao in de voetsporen van Bettine Vriesekoop, die tussen 1977 en 1986 tien keer achtereen kampioen werd. Vriesekoop voegde daar overigens na haar comeback nog vier nationale titels aan toe.

Li Jie had in de halve eindstrijd haar handen vol gehad aan Yana Timina (4-2) en kwam in de finale duidelijk tekort tegen Li Jiao, die in haar vier partijen op de NK geen enkele game hoefde af te staan.

Eerste titel Oostwouder

Twee maanden na zijn overwinning bij de masters, sleepte Oostwouder bij de mannen zijn eerste Nederlandse titel in de wacht. Na in de halve finales de als eerste geplaatste Laurens Tromer simpel (4-0) te hebben verslagen, had hij in de eindstrijd tegen Barry Wijers ook maar vier games nodig: 11-8, 11-7, 11-9, 11-9.

In de finale van de masters in januari had Wijers (de Nederlands kampioen van 2012) zeven games lang strijd geleverd met Oostwouder, maar dat lukte hem deze keer niet. Titelverdediger Casper ter Lüün struikelde in de kwartfinales over Michel de Boer, die daarna door Wijers uit de finale werd gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl