NOS VoetbalAangepast

De Boer: geleerd van Salzburg

Ajax-coach Frank de Boer zag zijn team na de Europese uitschakeling tegen Red Bull Salzburg zondag met 2-1 winnen bij Feyenoord.

"We hebben geleerd van Salzburg", aldus De Boer. "We verwachtten hier een identieke wedstrijd. We wisten dat Feyenoord druk zou zetten en daarom speelden we het eerste kwartier alleen de lange bal. Daarna moesten we ons eigen spel spelen en dat deden we. We probeerden te voetballen en moesten ook de mouwen opstropen. Zo'n wedstrijd was het."

"Compliment"

"Dat we nu wel de zege pakken, is een compliment waard voor de selectie", aldus De Boer. "We hebben vaker laten zien mentaal sterk te zijn en ons niet van de wijs te laten brengen. We hebben geloof in eigen kunnen en daar hameren we ook op. Natuurlijk was Salzburg teleurstellend, maar we nemen de les mee naar de eredivisie."

Ajax schakelde Feyenoord waarschijnlijk definitief uit in de titelstrijd. Ook concurrent FC Twente verspeelde punten, op bezoek bij FC Utrecht (1-1). "We zijn er nog niet, maar hebben een belangrijke stap gezet", aldus De Boer.

Veltman: droom die uitkomt

Joël Veltman maakte in De Kuip het winnende doelpunt, zijn eerste eredivisiegoal. "Sinds ik bij Ajax speel, wil ik graag hier spelen", zei de verdediger. "Dan nu het winnende doelpunt maken, is een droom die uitkomt."

"In de jeugd had ik ook vaak een neusje voor de goal", aldus Veltman. "Ik ben niet heel sterk, maar heb wel gevoel voor de goede positie. Lekker dat ik dat nu ook kon gebruiken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl