Twente verspeelt punten in Utrecht

FC Twente heeft bij FC Utrecht met 1-1 gelijkgespeeld. Twente domineerde in Utrecht, dat slordig aan de wedstrijd begon. De vier aanvallende spelers van Twente wisselden veel van positie en daar had Utrecht zo veel problemen mee dat het zelf zelden aan aanvallen toekwam.

De 1-0 voor de bezoekers viel dan ook niet onverwacht. Roberto Rosales gaf voor vanaf rechts en de bal belandde voor de voeten van Quincy Promes, die knap binnenschoot. Twente voerde de score echter niet verder op, omdat de eindpass vaak onnauwkeurig was.

Utrecht kreeg één kans op de gelijkmaker, maar Mark van der Maarel schoot halverwege de eerste helft na een scrimmage op de paal. Twente was voor rust nog twee keer dicht bij de 2-0, maar aanvoerder Dusan Tadic schoot in de handen van Robin Ruiter en na een vloeiende aanval was de pass van Luc Castaignos op Promes iets te hard.

Pikstart Utrecht tweede helft

Utrecht, dat vorige week pas zijn eerste zege van 2014 boekte, verraste Twente vanaf de aftrap in de tweede helft. De diep gelopen Tommy Oar kreeg de bal in de loop aangespeeld en de Australiër schoot hard binnen. Er waren acht seconden gespeeld.

Twente verblikte of verbloosde niet en was enkele minuten later al dicht bij de 2-1, maar Castaignos werd net voldoende gehinderd bij zijn doelpoging. De Twente-spits kreeg even later opnieuw een dot van een kans, maar Castaignos treuzelde en Ruiter kon zijn inzet keren.

Goal Twente hing in de lucht

De Twentse dominantie was minder na rust, vooral omdat Utrecht meer strijd leverde en ook kansen creëerde. Jens Toornstra schoot na een counter op de benen van doelman Nick Marsman. Toch bleef Twente wel sterker en leek de 1-2 een kwestie van tijd. Torgeir Børven was er dichtbij, maar de Noor zag zijn kopbal gekeerd worden door Ruiter.

Oar schoot aan de andere kant na een snelle counter net voorlangs. Vlak voor tijd had Kyle Ebecilio Twente de zege kunnen en misschien moeten bezorgen, maar zijn inzet was veel te zacht.