NOS SportAangepast

Van Galen: andere route naar Rio

De Nederlandse waterpoloheren zijn in juli niet van de partij bij het EK in Hongarije. Nederland moest in Moskou de 11-9 nederlaag in Utrecht goed zien te maken, maar ook het tweede play-offduel werd verloren: Rusland won ook in eigen huis, met 12-10 (4-1, 4-4, 3-2, 1-3).

Bondscoach Robin van Galen trad aan met dezelfde dertien spelers die in Utrecht de Russen zo goed partij hadden geboden. De start was dit keer beroerd, want Rusland stond in een mum van tijd met 4-0 voor. Pas bij 8-3 zette het herstel zich in.

Met twee doelpunten van Luuk Gielen, een van Yoran Frauenfelder en een van Robin Lindhout kwam Oranje terug tot 9-7, maar een zege zat er nooit in.

"Het is geen schande om twee keer met twee goals verschil van Rusland te verliezen", zegt bondscoach Robin van Galen. "We zijn zeker niet weggespeeld, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat die Russen net wat verder zijn."

WK 2015

Doordat Oranje zich nu niet heeft geplaatst voor het EK, loopt de ploeg ook het WK in 2015 in Rusland mis. De eerste acht landen van het Europees kampioenschap kwalificeren zich namelijk voor de mondiale titelstrijd.

Het grote doel voor Nederland is de Olympische Spelen in 2016 in Rio de Janeiro. Van Galen: "We missen nu twee grote ervaringstoernooien waar we graag aan deelnemen om beter te worden. Onze route richting de Spelen moeten we nu op een andere manier invullen, met andere toernooien en andere wedstrijden waar we progressie moeten boeken. Dat maakt het er niet makkelijker op, maar de Spelen zijn ook niet helemaal van de baan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl