NOS WielrennenAangepast

Sky-renner Stannard wint Omloop

Ian Stannard heeft de 67ste editie van de Omloop Het Nieuwsblad gewonnen.

De Engelsman van Sky sloeg in de finale een gaatje met Greg van Avermaet en klopte de Belg verrassend op de meet in Gent.

Achter het duo sprintte Edvald Boasson Hagen naar de derde plaats voor Belkin-renner Sep Vanmarcke en de Nederlander Niki Terpstra.

Belkin

De wedstrijd werd opengebroken door Vanmarcke, die op 62 kilometer van de finish zijn duivels ontbond op de Taaienberg. Hij kreeg aanvankelijk vijftien renners mee, onder wie zijn ploegmaat Maarten Wynants.

Ook Lars Boom sloot aan en een mooie situatie ontstond voor Belkin. Nadat Boom samen met Terpstra was weggereden, op 31 kilometer van de meet, leek de beslissing in de maak.

Boom kreeg echter pech en omdat de samenwerking tussen Boasson Hagen en Terpstra bepaald niet soepel liep (ze demarreerden beurtelings en putten elkaar op die manier uit) werd het duo weer ingelopen, waarna Van Avermaet en Stannard er vandoor gingen.

Zij reden kilometerslang op kop, met in hun kielzog Terpstra, de Belg Vanmarcke en Stannards ploeggenoot Boasson Hagen. De Noor deed niks, en de twee anderen kregen het gat niet overbrugd. Stannard begon de sprint, en Van Avermaet kon hem niet meer passeren.

"Ontgoocheling"

"Ik liet mij een beetje verrassen", zei Van Avermaet na afloop. "Hij pakt direct twee meter en ik kom niet meer in zijn wiel. Mijn lichaam reageerde ook niet meer zoals ik had verwacht. Dit is een ontgoocheling."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl