NOS NieuwsAangepast

Bloedbad op station China

Een met messen gewapende groep heeft op een treinstation in de Chinese stad Kunming een bloedbad aangericht. Volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua zijn er 28 doden en 162 gewonden. De slachtoffers zouden vooral arbeiders van het platteland zijn.

De Chinese autoriteiten hebben de aanval bestempeld als "een georganiseerde en gewelddadige terreuraanval". Volgens Xinhua is een aantal daders gearresteerd. Vijf zijn er doodgeschoten en naar vijf anderen wordt nog gezocht.

De groep bestormde het station in Kunming, in het zuidwesten van China, rond 21.00 uur lokale tijd. De aanvallers waren gemaskerd en droegen een zwart uniform. Op Weibo, het Chinese Twitter, wordt geschreven dat onder hen ook vrouwen waren. Over hun motief of herkomst is niets bekendgemaakt.

Oeigoeren

In China zijn geregeld incidenten met mensen die aanvallen met messen plegen. Soms zijn het Oeigoeren die zich verzetten tegen de onderdrukking in hun provincie Xinjiang, in het westen van China.

Er wordt ook nu gespeculeerd over een aanval van Oeigoeren. De Chinese regering wordt opgeroepen zo snel mogelijk bekend te maken of de aanval het werk was van Oeigoerse separatisten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl