NOS WielrennenAangepast

Omloop: één Nederlander in 25 jaar

Het klassiekerseizoen van de wielrenners is officieus geopend met de Omloop Het Nieuwsblad. In de afgelopen 25 jaar leverde de Vlaamse kasseienkoers slechts één keer een Nederlandse winnaar op.

Sebastian Langeveld won de Omloop in 2011. De Nederlander had in de eindsprint in Gent één millimeter voorsprong op Juan Antonio Flecha. Eerdere Nederlandse zeges dateren van minstens 27 jaar geleden.

Teun van Vliet was in 1987 de snelste in de Omloop. In 1981 ging de zege naar Jan Raas en in 1966 was Jo de Roo de eerste Nederlandse winnaar van de Vlaamse 'Primavera'.

Of er dit jaar voor de vijfde keer een Nederlander kan winnen, is de vraag. Oud-winnaar Sebastian Langeveld (Garmin-Sharp) en Niki Terpstra (Omega Pharma-Quick-Step) worden wel tot de kanshebbers gerekend.

Vijftien Nederlanders

In totaal zijn er vijftien Nederlanders aan de start verschenen in Gent. Naast Langeveld en Terpstra zijn dat Lars Boom, Tom Leezer, Bram Tankink, Maarten Tjallingii en Jos van Emden (Belkin), Roy Curvers, Koen de Kort, Ramon Sinkeldam, Tom Stamsnijder en Albert Timmer (Giant-Shimano), Raymond Kreder (Garmin-Sharp), Pim Ligthart (Lotto-Belisol) en Wesley Kreder (Wanty).

De Omloop Het Nieuwsblad is vanaf 14.10 uur rechtstreeks te volgen op Nederland 1 en via de livestream op NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl