NOS VoetbalAangepast

Hiddink: staf Oranje bijna rond

Guus Hiddink heeft bevestigd dat hij opnieuw bondscoach van het Nederlands elftal wordt. "Ik ben bezig met de KNVB om het team waar ik mee wil werken voor elkaar te boksen. Dat proces heeft nog een aantal dagen of weken nodig", zei Hiddink vrijdagavond in het Radio 1-programma Met het oog op morgen.

Het is al enige tijd duidelijk dat de voetbalbond met Hiddink in gesprek is om na het WK Louis van Gaal op te volgen. De KNVB wil de aanstelling echter pas naar buiten brengen als de volledige staf is geformeerd. Hiddink was eerder tussen 1995 en 1998 al bondscoach van Oranje.

Gesprekken met mogelijke assistenten

Danny Blind, Ruud van Nistelrooij, Jaap Stam en Giovanni van Bronckhorst werden eerder al genoemd als assistenten. "Daar zijn we mee bezig. De meeste namen kloppen wel, dat hoef ik niet te verhullen", aldus Hiddink. "Die jongens zullen ook veel gaan doen, maar ik zal er zeker scherp op zitten." Hiddink is inmiddels 67 jaar maar kijkt uit naar de nieuwe uitdaging. "Ik vind het nog leuk om wat te doen. Het is niet zo dat ik dit even freewheelend ga doen."

Hiddink heeft vertrouwen in de huidige generatie van Oranje. "Maar ik vind dat hier nog veel meer uit te halen is. We zeggen allemaal dat het niveau van de eredivisie in vergelijking met het buitenland niet al te hoog is. Dat wil niet zeggen dat je daar niets mee moet doen. Je moet proberen die jonge jongens naar een hoger niveau te krijgen."

Hiddink is niet van plan om het helemaal anders te doen dan Van Gaal. "Er is een prima proces ingezet. Het WK is belangrijk voor de ontwikkeling van de jonge jongens. Nederland staat bekend om mooi spel. Ik denk dat het wel belangrijk is om daar meer atletisch vermogen aan toe te voegen, het fysieke. Maar dan moeten we terug naar vakleerkrachten op de basisschool", oppert Hiddink.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl