NOS SportAangepast

Baanwielrenner Haak vijfde op tijdrit

Baanwielrenner Hugo Haak is op de wereldkampioenschappen in het Colombiaanse Cali als vijfde geëindigd op de tijdrit van 1 kilometer. De Nederlander legde die afstand af in 1.01,076 en bleef daarmee zo'n halve seconde verwijderd van het podium.

De Franse titelverdediger François Pervis veroverde in 59,385 zijn tweede gouden medaille van het toernooi, voor de Duitser Joachim Eilers (59,984) en Simon van Velthooven uit Nieuw-Zeeland (1.00,518). Pervis werd donderdag al wereldkampioen op het onderdeel keirin.

Veldt derde op omnium

Tim Veldt staat na drie van de zes onderdelen derde op het omnium. De Amstelvener begon sterk met een tweede plaats op de vliegende ronde van 250 meter en consolideerde vervolgens op twee duuronderdelen. Op de puntenkoers won hij de laatste twee van twaalf sprints, goed voor de negende plek, en in de afvalkoers werd hij zevende.

Veldt schoof een plaatsje op op het derde onderdeel doordat de Belg Jasper De Buyst na afloop werd gediskwalificeerd. Hij verzuimde de baan te verlaten nadat de jury had geoordeeld dat hij was geëlimineerd. Met die beslissing was De Buyst het niet eens.

Veldt heeft na drie onderdelen 18 punten. De Fransman Thomas Boudat leidt met 12, voor de Rus Viktor Manakov met 15.

Sprintsters snel uitgeschakeld

Elis Ligtlee en Shanne Braspennincx zijn snel uitgeschakeld in het sprinttoernooi. Beide Nederlandse rensters, die eerder op de teamsprint werden gediskwalificeerd, sneuvelden in de eerste knock-outronde.

Nationaal kampioene Ligtlee zette in de kwalificaties de vijftiende tijd neer. Ze moest het vervolgens opnemen tegen de Française Virginie Cueff, die haar over drie rondes 0,09 seconde te snel af was.

Nummer 23 Braspennincx moest het afleggen tegen Becky James, die zich als tweede had gekwalificeerd. De Britse titelverdedigster kwam 0,121 seconde eerder over de streep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl