NOS NieuwsAangepast

Franse prijs voor Belgisch drama

De Belgische film The Broken Circle Breakdown van Felix van Groeningen heeft in Frankrijk de César voor beste buitenlandse film gewonnen. De César is de Franse nationale filmprijs en wordt ook wel de Franse Oscar genoemd.

Het Belgische drama gaat over twee geliefden: een banjo-speler en een eigenares van een tattoo-shop. Hun 6-jarige dochtertje Maybelle blijkt leukemie te hebben en overlijdt. In de Vlaamstalige film is te zien hoe de ouders, die in veel opzichten elkaars tegenpolen zijn, dit verdriet verwerken.

Echte Oscar

The Broken Circle Breakdown is ook genomineerd voor een 'echte' Oscar in de categorie beste niet-Engelstalige film. De Oscars worden in de nacht van zondag op maandag uitgereikt.

Felix van Groeningen heeft nu vier speelfilms gemaakt. In 2009 werd hij internationaal bekend met de film De Helaasheid der Dingen.

Scarlett Johansson

De Césars werden gisteravond uitgereikt in het Théâtre du Châtelet in Parijs. Een ereprijs ging naar Scarlett Johansson. De 29-jarige Amerikaanse actrice kreeg de prijs overhandigd door regisseur Quentin Tarantino.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl