NOS SportAangepast

WK beachvolleybal op de Dam

Terwijl in het Olympisch Stadion geschaatst wordt om de Nederlandse titels, legde de gemeente Amsterdam opnieuw een bijzonder sportevenement vast. Tijdens het WK beachvolleybal in 2015 zal op de Dam een tijdelijke strandaccommodatie verrijzen.

Wethouder van Sport Eric van der Burg ondertekende donderdag in het Olympisch Stadion daarvoor de contracten.

Het centrale plein in de hoofdstad roept herinneringen op aan de bijzondere locatie van het olympische beachvolleybaltoernooi in Londen. Het stadion op Horse Guards Parade was niet alleen goed voor fraaie plaatjes, ook was het een van de populairste sportlocaties van de Spelen. Behalve Amsterdam, zal er ook in Rotterdam, Apeldoorn en Scheveningen worden gespeeld.

Brouwer/Meeuwsen verdedigen titel

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen legden in juli in Polen verrassend beslag op de wereldtitel en zullen de titel volgend jaar in eigen land mogen verdedigen.

Bij het laatste grote toernooi in Nederland, het EK beachvolleybal 2012 in Den Haag, waren Sanne Keizer en Marleen van Iersel voor eigen publiek de beste.

Emiel Boersma en Daan Spijkers eindigden op de tweede plaats. In de finale was het Duitse duo Julius Brink en Jonas Reckermann te sterk. De Duitsers werden een maand later ook olympisch kampioen, nadat ze in de halve finales hadden afgerekend met Richard Schuil en Reinder Nummerdor.

Richard Schuil, die in januari afscheid nam als beachvolleyballer, zal nu namens Amsterdam als WK-ambassadeur op te treden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl