NOS NieuwsAangepast

Kinderhandelaren China opgepakt

in China zijn ruim duizend mensen opgepakt op verdenking van de handel in baby's via internet. Het Chinese ministerie van Openbare Veiligheid meldt dat vier bendes zijn opgerold en dat 380 baby's zijn bevrijd.

De operatie was op 19 februari in 27 steden door het hele land. De politie van Peking en Jiangsu kwam in actie na tips over een website waarop kinderen te koop werden aangeboden. Uit onderzoek bleek dat de verdachten vier van dergelijke adoptie-sites beheerden.

Een van de verdachten heeft bekend dat ambtenaren betaald werden om documenten op te maken, om de adoptie legaal te doen lijken.

Kidnappen

Het kidnappen van kinderen is een groot probleem in China. De officiële schatting is dat het om 10.000 kinderen per jaar gaat, maar volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is 20.000 dichter bij de waarheid. Onafhankelijke organisaties in China noemen zelfs een aantal van 70.000.

De meeste ontvoerde kinderen zien hun ouders nooit terug, Voor ontvoerde kinderen wordt vrijwel nooit losgeld gevraagd, maar ze worden verkocht aan adoptie-ouders, ook in het buitenland. Ook moeten veel kinderen slavenarbeid verrichten. Het komt ook voor dat ze in prostitutienetwerken worden ondergebracht of tot bedelen worden gedwongen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl