NOS NieuwsAangepast

"Politietop tegen regulering wietteelt"

De leiding van de Nationale Politie is tegen gereguleerde wietteelt. In een notitie die de Volkskrant in handen heeft schrijft plaatsvervangend korpschef Bik dat hij bang is dat criminelen de hennepkwekerijen met extreem geweld zullen overvallen.

Bik is volgens de Volkskrant ook bang dat de "legale" hennepteelt en zware criminaliteit met elkaar verweven raken. "Het aantal illegale kwekerijen zal niet direct verminderen. Er vindt waarschijnlijk slechts een verschuiving van de afzetmarkt plaats, van binnen- naar buitenland."

Verbijsterd

De notitie van de plaatsvervangend korpschef is bedoeld als reactie op de oproep van vijftig gemeenten om wietteelt te gedogen. Minister Opstelten zei al meteen dat hij daar niets van wil weten.

Burgemeester Paul Depla van Heerlen reageert verbijsterd op de opmerkingen van Bik. Op Radio 1 zegt hij: "De politie is bang voor represailles van criminelen. Die zouden het niet pikken dat hun handel verdwijnt. En daarom moeten we de hennepmarkt maar overlaten aan criminele organisaties. Dat is de omgekeerde wereld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl