NOS SportAangepast

Renners via crowdfunding naar Rio

De Nederlandse baanwielrenners hebben geld nodig. En dus is de achtervolgingsploeg gestart met een crowdfundingproject. Binnen twee maanden moet er 20.000 euro zijn opgehaald. Met dit geld kunnen er trainingskampen worden belegd en kan er deelgenomen worden aan wereldbekerwedstrijden.

Dit resulteert dan, volgens de renners en de KNWU, in een optimale voorbereiding op de WK van 2015. Om vervolgens door te stomen naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Minder geld na Londen

Na de tegenvallende prestaties op de Olympische Spelen van Londen ging de geldkraan dicht. De Nederlandse baanwielrenners kregen ineens vijftig procent minder financiële steun van NOC*NSF. De reden daarvoor is simpel: de sportkoepel geeft alleen ruime ondersteuning als het een medaillekansrijk onderdeel betreft.

"Ik heb daar wel een redelijk fair gevoel bij", vertelt Jabik-Jan Bastiaans, coach van de baanwielrenners. "We zijn afgerekend op de tegenvallende prestaties. Dan krijg je minder geld."

Het is nu aan de baanwielrenners om te laten zien dat ze weer bij de top horen. Bastiaans: "Op stront is het goed groeien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl