NOS NieuwsAangepast

Almelooooo past niet op bord

In Almelo zijn de borden waarop posters voor de gemeenteraadsverkiezingen kunnen worden geplakt te klein. De borden bieden plaats voor veertien posters, in Almelo doen zestien partijen mee.

Lijsttrekker Jan Hammink van Almelooooo ontdekte het probleem gisteravond tijdens een plakronde. Zijn partij is de vijftiende partij die in Almelo meedoet. Na de poster van lijst 14 hield het bord op. "We plakten ze daarom maar overdwars", zei Hammink tegen RTV Oost.

"Formeel is het een ambtelijke rekenfout", gaat hij verder. "Het college is verantwoordelijk voor de ambtenarij, dus is het een verantwoordelijkheid van het college. Wat betekent dat? Het college kan niet omgaan met de nieuwe democratie. Dus het is tijd voor een nieuw college", zei hij.

Reactie gemeente

De gemeente bestrijdt dat zij verantwoordelijk is. De gemeente levert de borden, de partijen gaan over het plakken, zegt een woordvoerder.

De partijen waren gewaarschuwd dat de borden te klein zijn voor zestien posters op A1-formaat. Ze hebben toen onderling afgesproken dat ze met A2-posters zouden werken. "Nu blijkt dat je dan nog 72 centimeter tekortkomt."

De gemeente wil kijken of er borden bij geplaatst kunnen worden. Dat is niet zomaar even geregeld, want ze moeten wel stormvast zijn, zegt de woordvoerder. Maar de bereidheid is er.

De verkiezingen zijn op 19 maart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl