NOS SportAangepast

Sprinters vallen tegen op WK baan

Hugo Haak, Matthijs Büchli en Jeffrey Hoogland zijn bij de WK baanwielrennen in het Colombiaanse Cali op de team sprint niet verder gekomen dan de achtste plaats. Alleen de beste vier mochten voor de medailles strijden.

Bij de laatste wereldbekerwedstrijd vorige maand in Mexico won Nederland nog goud op dit onderdeel. Nils van 't Hoenderdaal was toen de derde renner in plaats van Hoogland. Bij de WK kwam Nederland in de kwalificatie tot een tijd van 43,925. Dat was 0,439 te langzaam om door te gaan.

De Nieuw-Zeelanders Ethan Mitchell, Sam Webster en Edward Dawkins wonnen met 42,840 de strijd om de wereldtitel van Duitsland (42,885). Frankrijk (43,285) versloeg Rusland (43,309) in de strijd om het brons.

Vrouwen gediskwalificeerd

Bij de dames reden Elis Ligtlee en Shanne Braspennincx de zesde tijd in de kwalificatie, maar ze werden gediskwalificeerd vanwege een foute wissel. Het Duitse koppel Miriam Welte/Kristina Vogel pakte in 32,440 het goud door China (33,239) te verslaan. Brons was er voor Groot-Brittannië (33,032), dat Rusland (33,154) versloeg.

Verder werd de Belgische Kelly Druyts wereldkampioene op scratch en veroverde de Australische mannen Luke Davison, Glenn O'Shea, Alexander Edmondson en Mitchell Mulhern goud op de achtervolging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl