Galatasaray en Chelsea in balans

Het eerste duel tussen Galatasaray en Chelsea in de achtste finales van de Champions League is in een gelijkspel geëindigd. De clubs hielden elkaar in de Türk Telekom Arena in Istanbul met 1-1 in evenwicht.

Fernando Torres tekende na een vloeiende aanval op aangeven César Azpilicueta voor de snelle 1-0 van Chelsea. Galatasaray had in het vervolg van de eerste helft het meeste balbezit, maar kreeg nauwelijks kansen. Alex Telles was het dichtst bij succes met een verraderlijk schot, dat door Petr Cech werd gestopt.

Assist Sneijder bij gelijkmaker Chedjou

Chelsea bleef gevaarlijk counteren en kort na rust leidde zo'n tegenstoot bijna tot de tweede treffer van Torres. Ditmaal voorkwam doelman Fernando Muslera echter onheil. Naarmate de tweede helft vorderde nam de druk van de thuisclub toe. Selçuk Inan trof van dichtbij de paal nadat de bal na een hoekschop van Wesley Sneijder via Didier Drogba voor zijn voeten was beland.

Een volgende corner van Sneijder leverde wel de gelijkmaker op: Aurélien Chedjou trof van dichtbij doel met een volley. Galatasaray ging op zoek naar meer, maar Chelsea hield stand. Wel moest Cech nog met een knappe redding een schot van Telles onschadelijk maken.