NOS VoetbalAangepast

Superieur Real vernedert Schalke

Real Madrid is na het eerste duel met Schalke 04 al zo goed als zeker van de kwartfinales van de Champions League. De koploper van Spanje was in Gelsenkirchen oppermachtig en liep in een wervelende show eenvoudig uit naar 6-1.

Vooral Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Karim Benzema hadden een heerlijke avond. Benzema zorgde al snel voor 0-1 na een goede actie van Bale en een hakballetje van Ronaldo, dat via Felipe Santana voor de voeten van de Fransman belandde. Acht minuten later prikte Bale al de 0-2 langs Ralf Fährmann nadat Santana de bal had ingeleverd bij Benzema en Bale zelf twee verdedigers het bos in had gestuurd.

Twee kansen voor Schalke

Schalke stelde daar voor rust vrijwel niets tegenover. Bij 0-1 verscheen Julian Draxler alleen voor Iker Casillas, maar hij kreeg de bal niet langs de doelman. En bij 0-2 kreeg Jefferson Farfan een schietkans, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd.

Ronaldo, die voor rust de paal al had geraakt, maakte er kort na de pauze 0-3 van uit een pass van Bale. Real bleef de aanval zoeken en Benzema zorgde voor 0-4 na een schitterend duet met Ronaldo. Daarna nam Real wat gas terug, al wist het nogmaals te scoren: Sergio Ramos stuurde Bale diep en die schoot de 0-5 langs Fährmann.

Goal Huntelaar komt te laat

Het slotakkoord leek op naam van Ronaldo te komen, die niet achter kon blijven en ook zijn tweede van de avond maakte. In de extra tijd legde Klaas-Jan Huntelaar, die nog geen fatsoenlijke voorzet zijn kant op had zien komen, echter al zijn frustratie in een ziedende volley, die in de kruising belandde. De goal was schitterend, maar zal Schalke niet verder helpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl