NOS NieuwsAangepast

VS onderzoekt handel in bitcoins

De Amerikaanse autoriteiten starten een onderzoek naar mogelijke misstanden bij de elektronische beurzen waar bitcoins worden verhandeld. Ze willen van die handelsplatformen onder meer weten hoe zij zijn omgegaan met de recente cyberaanvallen door hackers.

Vanwege DDos-aanvallen kwam een aantal bitcoin-beurzen plat te liggen. Bij dat soort aanvallen sturen hackers grote hoeveelheden data tegelijk naar servers, waardoor die onbereikbaar worden.

Mt. Gox

Sinds die aanvallen kon er op een grote beurs, Mt. Gox, al niet meer gehandeld worden. Gisteren ging hun website zelfs helemaal offline. Er wordt gespeculeerd dat hackers 740.000 Bitcoins van Mt. Gox hebben gestolen, maar het bedrijf zegt daar niks over.

Die hoeveelheid bitcoins vertegenwoordigden een waarde van enkele honderden miljoenen euro's. Vanwege de sterk variërende wisselkoersen is het niet mogelijk om er een nauwkeuriger "bedrag op te plakken".

Japan

Vanochtend werd al bekend dat de toezichthouders in Japan de situatie rond Mt. Gox gaan onderzoeken. Het is de eerste keer dat de Japanse autoriteiten zich bemoeien met de bitcoin-markt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl