ProRail waarschuwt met filmpje

De vrouw kan nog net op tijd wegspringen voor de trein»
De vrouw kan nog net op tijd wegspringen voor de trein ProRail / YouTube

ProRail heeft op YouTube een filmpje geplaatst waarop te zien is hoe een vrouw bijna wordt overreden door een trein in Oisterwijk. De beelden zijn afkomstig van een beveiligingscamera en zijn een paar jaar geleden gemaakt.

De vrouw probeert bij een spoorwegovergang onder de dichte slagbomen door te lopen. Zodra ze de trein met hoge snelheid ziet aankomen, springt ze snel terug en weet maar net aan de dood te ontsnappen.

Waarschuwing

Aanleiding voor ProRail om het filmpje nu op internet te zetten, zijn plannen om op de betreffende plek een oversteektunnel te bouwen.

ProRail wil met het filmpje ook mensen waarschuwen. Inmiddels zijn bij de overweg in Oisterwijk hekken onder de spoorbomen geplaatst waardoor het niet mogelijk is om eronderdoor te lopen.

De spoorbeheerder waarschuwt vaker voor ongelukken bij overwegen. In het buitenland worden vaker filmpjes van bijna-ongelukken op internet gezet om mensen te waarschuwen. Voor ProRail gaat het om een nieuwe methode.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Hamas gezwicht onder druk bevolking" Video Is er nu wel of geen gevechtspauze in de Gazastrook? Niemand in Israël en Gaza, die het nog weet....27 jul 2014, 2714 keer afgespeeld
  • » "Rutte kon eigenlijk niet anders" Video Het is volgens het kabinet te gevaarlijk in het gebied waar vlucht MH17 neerstortte. De huidige...27 jul 2014, 19206 keer afgespeeld
  • » Duizenden bij Gaza-protest Rotterdam Video In Rotterdam hebben duizenden mensen gedemonstreerd voor de Palestijnen in de Gazastrook. De...27 jul 2014, 9794 keer afgespeeld

Meer video en audio