NOS NieuwsAangepast

Adidas haalt sexy WK-shirts terug

Sportkledingmerk Adidas haalt twee T-shirts uit de schappen na klachten dat de kledingstukken te seksueel getint zijn. Veel Brazilianen vonden de sexy verwijzingen naar het WK voetbal in hun land niet kunnen.

Op een van de shirts stond een schaars geklede dame met de tekst "probeer te scoren". Op de andere stond "Ik hou van Brazilië", maar het gebruikelijke hartje in die zin was vervangen door billen in een tanga.

Adidas wilde op een humoristische wijze verwijzen naar het stereotiepe beeld van de sensuele Brazilianen, maar de inwoners van het land konden er niet om lachen. Ook de regering betreurde de shirts, onder meer omdat de overheid er juist alles aan doet om sekstoerisme te ontmoedigen.

Gelimiteerd

Adidas bleek ontvankelijk voor de kritiek en belooft de shirts niet meer te verkopen. Het Duitse bedrijf benadrukt dat de kleding alleen in de VS te koop was en in beperkte aantallen.

Het WK begint op 12 juni. Adidas is een van de hoofdsponsors van het evenement en levert bijvoorbeeld de wedstrijdballen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl