Olympiakos kleineert Man United

Olympiakos Piraeus heeft het eerste treffen in de achtste finales van de Champions League met Manchester United overtuigend gewonnen. In Griekenland werd het 2-0.

United, dat flets en besluiteloos oogde, moest toestaan dat de Grieken het spel dicteerden. Al in de vijfde minuut had Alejandro Domínguez kunnen scoren, maar Nemanja Vidic wist diens inzet te blokkeren.

Even voor rust was het wel raak voor de Argentijn, die een slap schot van Giannis Maniatis knap in het doel verlengde.

Van kwaad tot erger

Manchester-manager David Moyes zal in de rust woedend zijn geweest, maar zijn donderspeech richtte weinig uit. United opereerde paniekerig in balbezit en kon de klasse van Wayne Rooney en Robin van Persie maar niet in stelling brengen.

Tien minuten na de rust viel de tweede Griekse treffer: Joel Campbell schoot de bal van afstand met een knappe curve onhoudbaar langs doelman David De Gea.

Olympiakos had in het vervolg enkele kansen op de 3-0, maar die bleef uit. In de slotfase had Van Persie het duel zelfs een heel ander aanzien kunnen geven door de enige United-kans in de gehele wedstrijd te benutten. De 30-jarige spits schoot echter in kansrijke positie over.

Geen uitgemaakte zaak

De uitkomst van het tweeluik is met de 2-0 eindstand nog geen uitgemaakte zaak. Manchester zal alleen wel een metamorfose moeten ondergaan, wil het nog wat kunnen betekenen in de return op Old Trafford.