Dortmund laat FC Zenit kansloos

Borussia Dortmund staat met één been in de kwartfinale van de Champions League. In Rusland, waar de competitie stilligt vanwege de winterstop, won de ploeg met 4-2 van een vooral voor de rust pover FC Zenit.

Het duel was nog geen vijf minuten oud, of Dortmund stond al op 2-0. Henrikh Mkhitaryan scoorde na goed doorzetten van Marco Reus, die zelf even later ook raak schoot.

Pas na rust leek Zenit hersteld van die tik. Oleg Sjatov scoorde tegen, nadat de bal was teruggekomen van de paal, maar al snel zette Robert Lewandowski op aangeven van Lukasz Piszczek Dortmund op 3-1. Hulk deed uit een penalty weer wat terug, maar met z'n tweede goal maakte Lewandowski al snel een einde aan de Russische illusies.

Dortmund-trainer Jürgen Klopp was lyrisch over zijn ploeg. "We benaderden de perfectie", aldus Klopp. "We hebben ongelooflijk gemotiveerd, geconcentreerd en agressief gespeeld.'' Afgelopen weekeinde leed Borussia Dortmund nog een kansloze 3-0 nederlaag tegen HSV in de competitie, in Sint Petersburg toonde Dortmund dus een heel ander gezicht.