NOS SportAangepast

Zwemmer Verlinden hervat training

Joeri Verlinden heeft dinsdag zijn rentree in het zwembad gemaakt. Bij de vlinderslagspecialist werden begin januari tijdens een reguliere medische keuring hartritmestoornissen geconstateerd.

Na diverse onderzoeken is er volgens de Nederlandse zwembond (KNZB) geen reden om de topsportactiviteiten van Verlinden nog langer te staken. De onderzoeken stonden onder leiding van teamarts Reinier de Groot, waarbij ook internationale experts zijn geraadpleegd.

"Het is goed dat we uiterst zorgvuldig hebben gehandeld en het belang van Joeri voorop hebben gesteld. Het is ontzettend fijn voor Joeri dat hij nu zijn topsportcarrière kan vervolgen", liet technisch directeur Joop Alberda weten.

Swim Cup

Verlinden gaat zich voorbereiden op de Swim Cup in Eindhoven (10-13 april). Hij hervatte dinsdag de training in Amsterdam. De Swim Cup is het laatste kwalificatiemoment voor de EK 2014 in Berlijn. Verlinden reageerde opgetogen op zijn terugkeer op het hoogste niveau.

"Na een paar slopende weken vol spanning, frustraties en verdriet is het prettig om nu uitsluitsel te krijgen over de voortzetting van mijn zwemcarrière. Vanaf nu ga ik eindelijk weer bezig met mijn passie en dromen. Dat is waar ik al jaren voor leef en wat ik nog een lange tijd in goede gezondheid hoop te mogen doen. Aan mijn motivatie en inspiratie zal het in elk geval zeker niet liggen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl