NOS NieuwsAangepast

Schutters krantenbezorger gepakt

De politie in Groningen heeft twee mannen uit West-Afrika aangehouden voor het neerschieten van een krantenbezorger vorige maand en voor het gijzelen van vier Vietnamezen, eind vorig jaar.

De politie deed vanochtend op drie plaatsen invallen. Daarbij werd een hennepkwekerij opgerold. Aan de actie ging maandenlang onderzoek vooraf naar de twee hoofdverdachten.

Afrekening

Eind januari werd in Groningen een krantenbezorger neergeschoten. De 35-jarige man raakte gewond. Al snel werd duidelijk dat hij banden had met het criminele circuit en dat hij het slachtoffer was geworden van een afrekening.

De politie legde een verband met een gijzeling eind 2013. Toen werden vier Vietnamezen tegen hun zin vastgehouden in een woning in Groningen. Ze wisten na drie dagen weg te komen en schakelden de politie in.

Drugsnetwerk

Volgens de politie hielden de verdachten zich bezig met wiethandel. Het zou gaan om een groep mannen uit West-Afrika die meerdere hennepkwekerijen in Groningen bezitten. Zij lieten daar het werk doen door Vietnamezen.

De politie hield bij de invallen vanochtend, naast de twee hoofdverdachten, ook twee Vietnamezen en twee mannen uit Guinee aan. Drie van hen waren aanwezig in de hennepkwekerij toen de politie binnenviel. De vierde is de bewoner van de woning.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl