NOS NieuwsAangepast

Topambtenaren A'dam staan sterk

Tientallen directeuren bij gemeentelijke diensten in Amsterdam lijken onder een reorganisatie uit te komen. VolgensHet Parool verzetten de 34 directeuren zich tegen ontslag en staan ze ijzersterk.

VVD-wethouder Van der Burg erkent in een reactie dat de directeuren een contract met een "gouden randje" hebben. Zo staat erin dat ze niet boventallig verklaard kunnen worden.

Arbeidsvoorwaarden

De wethouder gaat er desondanks van uit dat de topambtenaren gewoon meewerken aan de reorganisatie. "Het kan niet zo zijn dat mensen die 140.000 euro verdienen veel betere arbeidsvoorwaarden hebben dan collega's die een ton minder verdienen", aldus Van der Burg.

Bovendien vindt hij dat de directeuren als geen ander kunnen weten dat de reorganisatie een politiek besluit is, dat ze moeten accepteren.

Van der Burg heeft geen goed woord over voor de wijze waarop een deel van de topambtenaren zich verzet. Ze hebben informatie gelekt naar Het Parool en dat hoort niet, vindt de wethouder.

Reorganisatie

Amsterdam moet miljoenen bezuinigen. Door de gemeentelijke reorganisatie verdwijnen er tot 2016 zeker 900 van de 12.900 banen. Van de 47 directeuren van de stadsdelen en stedelijke diensten zouden er 34 op straat komen te staan. Ze krijgen twee jaar om binnen de gemeente een andere baan te vinden.

Van der Burg zei vorige week dat de meeste banen via natuurlijk verloop verdwijnen. Gemeentelijke diensten moeten fuseren, waardoor burgers in de toekomst bij één loket terechtkunnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl