NOS NieuwsAangepast

Geen koekjes voor coffeeshop VS

Padvindsters in de Amerikaanse staat Colorado mogen geen koekjes meer verkopen voor de ingang van een coffeeshop. Dat heeft de Amerikaanse 'Girl Scouts'-organisatie bepaald.

De verkoop van koekjes is een van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor de scouting. Een paar slimme padvindsters probeerde de verkoop flink te laten stijgen door met de koekjes voor een marihuanaverkooppunt te gaan staan.

Vreetkick

Marihuanagebruikers krijgen vaak een 'vreetkick' na het roken van een joint, en dan is het natuurlijk erg handig als er iemand met koekjes voor de deur staat.

Maar volgens de scouting zijn de, overigens onlangs legaal geworden, marihuanaverkooppunten geen veilige plek voor jonge meisjes om koekjes te verkopen. Net zo min als drankwinkels, cafés, casino's en stripclubs.

Hypocriet

Op internet roept het verbod gemengde gevoelens op. Sommige mensen vinden het hypocriet. De meisjes mogen namelijk wel koekjes verkopen voor supermarkten en daar worden ook sigaretten en drank verkocht.

In een ander commentaar schrijft iemand dat hij het niet eens is met de legalisatie van marihuana, maar dat dit toch wel een gemiste kans is om de koekjesopbrengst flink op te krikken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl