NOS NieuwsAangepast

Grote Bitcoin-beurs uit de lucht

Bitcoin-beurs Mt. Gox is niet meer bereikbaar. De website ging offline kort nadat zes andere Bitcoin-wisseldiensten zich met een gezamenlijke verklaring distantieerden van Mt. Gox.

"Er zijn honderden betrouwbare en verantwoordelijke bedrijven in de Bitcoin-sector", staat in de verklaring. "Deze bedrijven blijven bouwen aan de toekomst van geld door Bitcoin veiliger en makkelijker in gebruik te maken."

Eerder deze maand werd het al onmogelijk om geld op te nemen van Mt. Gox. De handel in Bitcoins ging toen nog wel gewoon door op de website.

Fluctuerende koers

Bitcoins zijn een virtuele munteenheid. Ze worden gemaakt door computers uiterst ingewikkelde berekeningen te laten doen. De koers fluctueert sterk. Gisteren was een Bitcoin nog ruim 410 euro waard. Nadat het nieuws over Mt. Gox bekend werd, daalde de koers naar zo'n 350 euro.

Mt. Gox, een van de grotere verhandelaars van Bitcoins, werd de afgelopen weken geplaagd door een aantal problemen. Transacties op het Japanse website bleken te manipuleren, waardoor het soms leek alsof mensen hun geld niet hebben gekregen.

740.000 Bitcoins

Volgens een document dat op internet circuleert, zijn er bij het bedrijf zo'n 740.000 Bitcoins verdwenen. Het is onduidelijk of dat echt zo is.

Zondag stapte Mt. Gox uit het bestuurlijke orgaan van de munteenheid, de Bitcoin Foundation. Ook zijn alle tweets van de Bitcoin-beurs verwijderd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl