NOS NieuwsAangepast

"Data WhatsApp blijven ongebruikt"

Facebook gaat de inhoud van WhatsApp niet gebruiken voor advertenties of andere diensten. Dat heeft Facebook-baas Mark Zuckerberg op het Mobile World Congress in Barcelona gezegd. Het team van berichtenservice WhatsApp blijft autonoom en de dienst blijft hetzelfde.

Volgens Zuckerberg worden foto's en data niet opgeslagen op servers, mede omdat gebruikers dat niet willen. Hij zei dat het dom zou zijn om daar verandering in te brengen.

Ontwikkelingshulp

De mobiele berichtendienst WhatsApp en Facebook hebben samen honderden miljoenen gebruikers. Zuckerberg wil met de mobiele dienst veel mensen die nog niet zijn aangesloten, online krijgen. Hij ziet daarin een kans om minder ontwikkelde landen te helpen. Mensen kunnen met WhatsApp en Facebook makkelijker in contact komen met diensten en met elkaar.

Deze week bleek dat Facebook de berichtendienst WhatsApp overnam voor 19 miljard dollar. Veel WhatsApp-gebruikers stapten daarop over naar een andere berichtendienst. Gebruikers zijn bang dat door de samenvoeging van Facebook en WhatsApp hun gegevens op straat liggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl