NOS NieuwsAangepast

"Het wordt een fantastisch feest"

Vanuit Sotsji zullen de sporters rond vier uur aankomen op vliegveld Eelde in Groningen. Vervolgens gaan ze naar Assen waar ze om 17:15 uur worden gehuldigd. Carry Abbenhues, waarnemend burgemeester van Assen, blikt vooruit op het evenement.

Wordt het een groot feest?

"Het wordt een fantastisch feest. Iedereen was natuurlijk zeventien dagen in de ban van de Olympische Spelen. Overal waar je was probeerde je alle wedstrijden te volgen, zeker die van onze sporters. Het is natuurlijk fantastisch dat we ze straks in Assen op het podium gaan zien."

Wat heeft u met wintersporten in Assen?

"We hebben vooral wat met sporten en grote evenementen. Wij organiseren elk jaar de TT en in 2009 hadden we de start van de Vuelta, de Ronde van Spanje. Wij zijn gewend om grote aantallen mensen te ontvangen. Vandaar dat het NOC*NSF ons heeft benaderd om de welkom Thuisstad te zijn voor de sporters."

Hoe ziet het programma eruit?

"De sporters komen rond 17:15 uur aan in Assen en dan zijn wij al in een feeststemming. Op het podium hebben dan al artiesten opgetreden, onder wie Miss Montreal en Niels Geusebroek. Verder hebben we de zogenoemde Drentse Winterspelen op het Koopmansplein. Hier kunnen kinderen van 4 tot en met 15 jaar kennismaken met allerlei sporten die ze anders niet zo snel zien, zoals biathlon en snowboarden. Ook de winkeliers zijn actief: ze verkopen bijvoorbeeld oranje mutsen."

Wilt u mensen waarschuwen voor eventuele drukte?

"Iedereen is welkom en we houden het allemaal heel erg goed in de gaten. We hebben verschillende pleinen met schermen en we hebben natuurlijk het hoofdpodium. In Assen kunnen we gewoon veel mensen gastvrij welkom heten. We begeleiden mensen naar plekken waar ze kunnen staan en kunnen meegenieten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl