FC Twente gelijk tegen Feyenoord

De topper in Enschede tussen nummer twee FC Twente en nummer drie Feyenoord heeft geen winnaar opgeleverd: 2-2.

In de laatste minuut van de blessuretijd kwam Twente nog op gelijke hoogte.

De hoogtepunten voor rust speelden zich af in het eerste kwartier. Feyenoord claimde een penalty na een charge van doelman Nick Marsman op Lex Immers.

Kort daarna maaide Quincy Promes na een aanval over rechts en een goede voorzet van Luc Castaignos over de bal heen voor een leeg doel.

Graziano Pellè maakte even later zo'n fout niet en met een schot uit de draai strafte hij een kapitale dekkingsfout af. Hij kon een voorzet van Jean-Paul Boëtius vrij aannemen, wipte de bal op en schoot beheerst binnen.

Feyenoord controleerde de wedstrijd daarna tot de rust, zonder grote kansen af te dwingen. Tien minuten na de pauze kwam de bal na een uitval over links van Terence Kongolo op de rechtervleugel terecht en gaf Immers Boëtius de kans om de Rotterdammers op 2-0 te zetten en die aarzelde niet.

Twente knokt zich terug

De klus leek geklaard, tot Castaignos met een schot in de korte hoek het Twentse vuur weer aanwakkerde.

Het slotoffensief leverde nog twee grote kansen op, beide in blessuretijd: Torgeir Børven miste de zijne (schot rakelings naast), maar de net ingevallen Martina trof wel doel, in de vijfde en laatste minuut van de extra tijd.

Feyenoord-aanvoerder Graziano Pellè misdroeg zich na afloop. De Italiaan schopte eerst tegen de dug-out, daarna tegen een decorstuk en een lamp in de catacomben in het stadion.