PEC in blessuretijd naast Heracles

De eerste kans in Zwolle was voor de thuisclub, maar Mustafa Saymak vond het zijnet. Halverwege de eerste helft kreeg Heracles twee mogelijkheden om de score te open, maar Bryan Linssen schoot eerst tegen Joost Broerse aan, waarna hij keeper Diederik Boer op zijn weg vond.

Vlak voor rust nam het beter spelende Heracles verdiend de leiding. Uit een hoekschop van Simon Cziommer kopte verdediger Jeroen Veldmate via de arm van Maikel van der Werff raak.

Lat, paal en Pasveer voorkomen treffers

Vroeg in de tweede helft klopte Zwolle nadrukkelijk op de Almelose deur, maar doelman Remco Pasveer was attent bij inzetten van Van der Werff en kreeg hulp van de lat bij een schot van Jesper Drost. Na een uur mazzelde de ploeg van coach Ron Jans toen Veldmate na een hoekschop van Cziommer op de paal kopte. Met Furdjel Narsingh in de ploeg drukte Zwolle Heracles vervolgens weer vast op eigen helft. De invaller zorgde voor gevaar en zette Saymak vrij voor Pasveer. De Almelose sluitpost voorkwam een treffer en even later hield Pasveer ook Fred Benson van de gelijkmaker af.

Invaller Narsingh redt punt voor Zwolle

De Heraclieden dachten het duel al gewonnen te hebben, maar in blessuretijd kreeg Zwolle alsnog loon naar werken. Narsingh vond het net achter Pasveer.

Trainer Ron Jans reageerde opgelucht na de late gelijkmaker "We hebben er hard voor moeten werken'', was de conclusie van de coach. "Heracles was, nadat we goed aan de wedstrijd begonnen, in de eerste helft iets beter, maar we hebben tot diep in blessuretijd geknokt voor de gelijkmaker. Dat is beloond.''

Collega Jan de Jonge vond de late gelijkmaker moeilijk te verteren. "Zuur, heel zuur'', verzuchtte hij. "We hadden eerder 0-2 moeten maken, alhoewel PEC ook een paar mogelijkheden kreeg op een doelpunt.''