NOS NieuwsAangepast

200 betogers tegen Benno L.

Een kleine 200 mensen hebben kort gedemonstreerd tegen het verblijf van pedoseksueel Benno L. in Leiden. De betogers hielden een protestmars in de woonplaats van de voormalig zwemschoolhouder.

De demonstranten vertrokken even na 17.00 uur bij zwembad De Vliet. Ze liepen naar de woning van de zedendelinquent, een paar honderd meter verderop. Ze stonden aan de achterzijde, waar ze leuzen schreeuwden. Aan de voorkant geldt een samenscholingsverbod.

Weg met Benno

Rond half zes gingen de meeste mensen weer weg. Enkele tientallen betogers bleven achter. Zij probeerden toch bij de voorkant van het huis van Benno L. te komen. De ME en politie te paard hebben de Apollolaan met hekken afgezet om dat te voorkomen. Rond half zeven was ook deze groep betogers vertrokken.

Demonstranten riepen leuzen als ''Weg met die pedofiel''. Enkelen droegen een spandoek met de tekst ''Kinderen willen spelen, Benno weg dat willen velen''.

De opkomst was lager dan verwacht. Vooraf werd rekening gehouden met 400 tot 500 demonstranten. Benno L. heeft zijn gezicht niet laten zien.

Onrust

Vorige week werd bekend dat Benno L. in Leiden woont. Daarop ontstond veel onrust in de stad. Demonstranten verzamelden zich meermalen bij zijn huis, waarop de gemeente een samenscholingsverbod afkondigde. Vrijdag besloot burgemeester Lenferink dat Benno L. in Leiden mag blijven wonen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl