NOS VoetbalAangepast

Hiddink geeft PSV vleugels

Het lijkt of alleen de aanwezigheid van Guus Hiddink al voor een wonder heeft gezorgd bij PSV. Sinds hij zijn ondersteuning aan trainer Phillip Cocu wereldkundig maakte, heeft de Eindhovense ploeg geen punt meer verspeeld.

Na het debacle begin deze maand in Waalwijk (2-0 nederlaag) haalde PSV negen punten uit drie wedstrijden. PSV is door de tussensprint op dertien punten gekomen van koploper Ajax en op negen punten van FC Twente.

Toch weet Cocu dat alleen de aanwezigheid van Hiddink niet genoeg zal zijn. Hij ziet nog voldoende verbeterpunten voor zijn elftal. "Als we negentig minuten willen domineren, moeten de onnodige fouten, verkeerde keuzes en onnauwkeurigheden uit ons spel verdwijnen. Daardoor raken we het initiatief namelijk nog te vaak kwijt.''

"Veel beweging bij NEC"

Cocu rekent erop dat NEC, dat nog altijd tegen degradatie strijdt, zeker voor eigen publiek prima partij zal bieden. "Sinds de komst van Anton Janssen en een aantal nieuwe spelers speelt NEC bovendien goed voetbal. Het is een elftal dat veel in beweging is, druk kan zetten en compact kan spelen. Er zit veel beweging in het elftal van NEC, we zullen dan ook aan de bak moeten."

Cocu kan in de uitwedstrijd tegen NEC over een vrijwel fitte selectie beschikken. Alleen Georginio Wijnaldum ontbreekt nog in de Goffert. De aanvoerder heeft vanwege buikgriep bijna de hele week niet kunnen trainen.

Matavz blijft, Narsingh opgeroepen

Cocu kende deze week ook twee meevallers. Spits Tim Matavz blijft definitief in Eindhoven na het afketsen van zijn transfer naar Roebin Kazan. "Hij heeft de knop omgezet en maakt een goede indruk op de training. Ik ben ervan overtuigd dat Tim in staat is om alles opzij te zetten voor PSV."

Aanvaller Luciano Narsingh kreeg deze week een steuntje in de rug van bondscoach Louis van Gaal. De buitenspeler werd opgenomen in de voorselectie voor de oefenwedstrijd tegen Frankrijk. "Het is heel mooi voor Luciano dat de bondscoach het in hem ziet zitten. Dat moet een stimulans voor Luciano zijn om te laten zien wat hij in zijn mars heeft."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl