NOS NieuwsAangepast

Politie publiceert naam 2 verdachten

De politie is op zoek naar twee mensen die worden verdacht van zware mishandeling, ontvoering en twee overvallen.

De politie noemt in het politiebericht de volledige naam van de man van 25 en de vrouw van 19. Aan het bericht zijn ook foto's toegevoegd.

Achtergelaten in een bos

De twee zouden op 10 februari hebben ingebroken in een huis in Meppel, in Drenthe. Ze mishandelden de bewoonster, een vrouw van 52, en bedreigden haar. Ze namen haar mee in de auto en lieten haar in een bos in Lelystad achter.

Ruim een week daarna zouden ze een overval hebben gepleegd in het Brabantse Lage Mierde. De bewoner en drie andere mensen die in het huis waren werden door de twee vastgebonden, gekneveld en met een vuurwapen bedreigd. De bewoner werd ernstig mishandeld. Pas uren later wisten ze zich te bevrijden.

Bij beide overvallen namen de twee waardevolle spullen en geld mee. Met de pinpas van de vrouw uit Meppel namen ze later nog meer geld op van haar rekening.

Vuurwapengevaarlijk

Volgens de politie is het niet uitzonderlijk dat de volledige naam en foto's van de verdachten worden verspreid. De man is vuurwapengevaarlijk, zegt een woordvoerder, en de kans dat de twee opnieuw toeslaan is groot.

Mensen die de twee zien mogen zelf geen actie ondernemen, staat in het politiebericht; ze mogen alleen bellen met de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl