NOS NieuwsAangepast

't Hart: slechtere zorg crèche

Lenie 't Hart vindt dat de zorg in de zeehondencrèche in Pieterburen zo achteruit is gehold, dat ze een gevonden zeehond er niet naartoe zou brengen. Volgens haar is de kans groot dat ze het dier wat dagen later dood op het strand terug vindt.

Ze reageerde daarmee op Radio 1 op het aftreden van de raad van toezicht na onenigheid bij het zeehondencentrum over de manier waarop zieke zeehonden moeten worden behandeld. De raad stapte op na na een staking van vrijwilligers. De nieuwe raad staat onder leiding van oud-staatssecretaris Bleker. Lenie 't Hart heeft weinig vertrouwen in hem omdat hij geen dierenbeschermer is.

Invloed

Volgens de actievoerders stond de leiding nog steeds onder haar invloed hoewel ze een jaar geleden haar werk had beëindigd. 't Hart vindt dat zieke dieren pas weer in zee gezet moeten worden als ze 35 kilo wegen en voldoende weerstand hebben opgebouwd. De vrijwilligers vinden dat het al veel eerder kan gebeuren.

Lenie 't Hart maakt wat het nieuwe beleid betreft een vergelijk met een doodziek mens. "Iemand heeft een zware longontsteking, zijn longen zijn kapot. Je propt hem even vol met medicijnen en dan wordt hij weer naar buiten gestuurd. Zo, dan zijn we hem kwijt."

Leiding

Volgens 't Hart schort het sinds haar vertrek aan goede leiding. "De opvang is een complex bedrijf met donateurs en vrijwilligers in binnen- en buitenland. Dan heb je een sterke directeur nodig om problemen te voorkomen."

Wat haar betreft, moet de overheid duidelijk aangeven wat wel en niet mag bij de opvang van dieren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl