NOS NieuwsAangepast

Zoenactie AH Utrecht

Een zoen-protest vanavond bij een vestiging van Albert Heijn in Utrecht. De 'ketting van liefde' is een reactie op een gebeurtenis op Valentijnsdag, toen een beveiliger twee kussende lesbiennes in de winkel uit elkaar haalde.

Liefde en het tonen van affectie is niet aanstootgevend, schrijven de initiatiefnemers van de actie op hun Facebookpagina. "En vanavond gaan we dat laten zien in de desbetreffende AH.''

De winkel aan de Amsterdamsestraatweg doet om 21.30 uur mee met de actie en sponsort met kinderchampagne. Ruim 65 mannen en vrouwen hebben zich via Facebook aangemeld voor de kusbijeenkomst. Uiteindelijk kwamen er zo'n twintig stellen.

Boos

Vorige week vrijdag was een beveiliger niet gecharmeerd van de twee zoenende dames in de AH-vestiging. Hij vond het gekus aanstootgevend voor klanten, en onderbrak het Valentijnskoppel meteen. Ook een teamleidster wees de dames er nog even op dat hun gedrag niet door de beugel kon.

De twee lesbische meiden liepen daarna boos de winkel uit. Het koppel diende een klacht in wegens discriminatie. De Albert Heijn bood later z'n excuses aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl