NOS NieuwsAangepast

Minder treinen Den Haag-Utrecht

Het treinverkeer heeft morgen tussen Den Haag en Utrecht nog last van de reparatie van een kapotte wissel bij Den Haag. Volgens ProRail kunnen op het traject niet vier maar twee treinen per uur rijden. Dat betekent dat er nog steeds vertragingen zullen zijn.

Gisteren tijdens de avondspits bleek bij controlewerkzaamheden dat vier wissels in de Randstad niet meer voldeden aan de veiligheidseisen. Volgens de regels moeten de wissels dan onmiddellijk worden vervangen. ProRail sprak van een "afschuwelijke beslissing", maar zei ook dat voor veiligheid is gekozen.

Eerder klaar

Drie wissels, bij Den Haag en Rotterdam, waren vandaag na noodreparaties eerder klaar dan verwacht. Toch konden de treinen volgens ProRail niet meteen weer volgens de normale dienstregeling rijden. Het kost veel tijd om personeel en materieel op de juiste plaats te krijgen, luidt de uitleg van de spoorbeheerder.

Treinverkeer hervat

Het treinverkeer tussen Rotterdam en Utrecht rijdt inmiddels weer. Tussen Den Haag en Rotterdam gaan de treinen volgens ProRail morgenochtend weer rijden.

In januari ontspoorde een trein bij Hilversum. De oorzaak bleek een kapotte wissel. Daarna besloot ProRail dat alle 500 soortgelijke wissels moesten worden gecontroleerd.

FNV Spoor wil dat dit onderzoek wordt uitgebreid naar alle wissels op het spoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl