NOS NieuwsAangepast

Passagier cruiseschip verkracht

De Amerikaanse politie heeft een bemanningslid van het cruiseschip Nieuw Amsterdam gearresteerd omdat hij een passagier heeft verkracht en probeerde haar te vermoorden. Het incident vond plaats tijdens een cruise in de Cariben.

De man verkrachtte de 31-jarige Amerikaanse toerist in haar hut aan boord van het schip. Daarna probeerde hij haar te wurgen met het snoer van een krultang, om te voorkomen dat ze tegen hem kon getuigen. Ook wilde hij haar overboord gooien, wetend dat het lichaam dan waarschijnlijk nooit gevonden zou worden.

Na een worsteling kon de vrouw wegkomen. De dader vluchtte in eerste instantie halfnaakt via het balkon van de vrouw, maar meldde zich later.

Wrok

De man werd door collega's vastgezet. De vrouw kon na behandeling in de ziekenboeg van het schip in Honduras van boord. Ze is daarna teruggevlogen naar de VS. Ze moest daar met onbekend letsel worden opgenomen in het ziekenhuis.

De dader, een 29-jarige Indonesiër, zegt dat hij handelde uit wrok. De vrouw zou hem eerder die dag hebben beledigd toen hij haar riep voor het ontbijt. Ze zou toen "Even wachten, klojo" hebben geroepen.

Schok

De Holland-Amerika Lijn, de rederij van de Nieuw Amsterdam, is geschokt door de zaak. "Een dergelijk incident is voor zover we weten nog nooit voorgekomen in de 140-jarige geschiedenis van ons bedrijf", zegt topman Stein Kruse.

Het bedrijf is van oorsprong Nederlands maar het hoofdkantoor is tegenwoordig gevestigd in de VS. De Nieuw Amsterdam vaart nog wel onder Nederlandse vlag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl