NOS VoetbalAangepast

Costa kopt Atlético langs Milan

Atlético Madrid heeft het eerste duel met AC Milan in de achtste finales van de Champions League gewonnen. Milan viel in eigen huis hartstochtelijk aan, maar Diego Costa bezorgde Atlético de 1-0 zege.

Voor Milan is er in de Serie A met 31 punten achterstand op Juventus niks meer te winnen, dus moet het in de Champions League proberen het seizoen nog wat kleur te geven. De start van de ploeg van Clarence Seedorf, die Urby Emanuelson en Nigel de Jong liet starten, was in elk geval hoopvol.

Flitsende aanval

Een flitsende aanval over rechts leverde Milan al snel een grote kans op. Kaká haalde uit met links en zag de bal via de vingertoppen van Atletico-doelman Thibaut Courtois op de lat belanden. Met diezelfde vingertoppen tikte Courtois even later een kopbal van Andrea Poli tegen de paal.

Aan de andere kant was Diego Costa na ruim een half uur dicht bij een treffer, maar Ignazio Abate voorkwam erger door de bal corner te tikken.

Costa slaat toe

Atlético, medekoploper in Spanje, werd ook na rust onder druk gezet door Milan, dat Kaká voorlangs zag schieten en Mickaël Essien naast zag koppen. Een kwartier voor tijd ging de Milanese storm liggen en bloeide Atlético op. Zo kreeg Costa een goede kans, maar hij raakte de bal verkeerd en het schot van Raúl Garcia werd een prooi voor doelman Christian Abbiati. Een voorzet van links leverde alsnog een treffer op, van Costa die de bal snoeihard inkopte.

Milan ging gehaast op zoek naar de gelijkmaker, kreeg ook nog een kans, maar de venijnige uithaal van Adil Rami zeilde net naast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl