Bayern wint bij Arsenal

Bayern München heeft in London de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Champions League tegen Arsenal met 2-0 gewonnen. De thuisploeg speelde het grootste deel van het duel met tien man en ontkwam na de rust aan een afstraffing.

Een enerverend eerste kwartier leverde kansen over en weer op. Een schot van Toni Kroos werd door Wojciech Szczesny knap uit de kruising getikt. Aan de andere kant ging de bal op de stip na een overtreding van Jérôme Boateng op Mesut özil. De Duitser nam de penalty zelf en schoot die zo slap in, dat Manuel Neur, die al naar de hoek ging, de bal nog uit het middden van het doel kon slaan.

Gaandeweg bouwde Bayern een licht overwicht op, wat kort voor rust tot succes leidde. Arjen Robben omspeelde Szczesny, die aan de noodrem trok. Het resultaat: een rode kaart voor de doelman en een penalty. David Alaba moest lang wachten tot hij mocht aanleggen. Via de paal schoot hij naast.

Bayern belegerde na de rust het Arsenal-doel en een treffer kon niet uitblijven: Toni Kroos schoot fraai raak. Arsenal stond voortdurend op instorten, maar opvallend genoeg waren echt grote kansen schaars. Tegen het einde van het duel verloor het Duitse spel aan precisie en Arsenal leek zonder verdere schade de eindstreep te halen. Kort voor tijd liep Thomas Müller zich echter knap vrij. Hij werd op maat bediend door Philipp Lahm en kopte de 2-0 langs invaller-doelman Lukasz Fabianski.