NOS NieuwsAangepast

'Geld Participatiewet beter delen'

Staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) is bereid om bij de verdeling van het geld van de Participatiewet meer aandacht te geven aan regio's waar veel werkloosheid is en waar veel arbeidsgehandicapten wonen. Ze zei dit tijdens het debat in de Tweede Kamer over de Participatiewet.

"Dit is geen praatje voor de vaak er zal rekening worden gehouden met de regionale en lokale omstandigheden. Regio's met een relatief slechte arbeidsmarkt moeten een groter deel van het budget kunnen krijgen", aldus Klijnsma. Het gaat om Zuid-Limburg, Oost-Groningen en delen van Zeeland.

In de Participatiewet wordt onder meer vastgelegd dat arbeidsgehandicapten zo veel mogelijk een gewone baan moeten krijgen in plaats van werk in een sociale werkplaats.

Verdelen

De staatssecretaris benadrukt dat er geen extra geld is. Het gaat dus om een betere verdeling. "Ik wil echt mijn best doen om het eerlijk te verdelen. Als we het goed verdelen dan hebben de zwakkere regio s ook weer perspectief voor de toekomst", zegt Klijnsma.

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en de gemeenten zelf gaan onderzoeken hoe het geld beter verdeeld kan worden. De uitkomsten van het onderzoek worden in mei verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl