NOS NieuwsAangepast

Geen treinen Den Haag/Rotterdam

Sinds 18.00 rijden er geen treinen tussen Den Haag Centraal en Den Haag Hollands Spoor. Tussen Den Haag Centraal en Gouda, Amsterdam-Zuid en Rotterdam rijden minder treinen. De NS zet bussen in en adviseert reizigers naar Rotterdam Centraal met RandstadRail te reizen.

Ook bij Rotterdam zijn er problemen. Op de website meldt de NS dat er rond Rotterdam Centraal beperkt treinverkeer is. De extra reistijd is meer dan 60 minuten.

RandstadRail

ProRail zegt dat bij een routinecontrole is vastgesteld dat een viertal wissels vervangen moeten worden. Het gaat om twee wissels bij Den Haag en twee bij Rotterdam.

De wissels zijn uit voorzorg buiten gebruik gesteld. Het is nog niet bekend hoe lang de vertragingen zullen duren.

Ook tussen Zwolle en Meppel zijn er problemen. Ook daar rijden minder treinen door een defect aan het spoor. De extra reistijd is 30 tot 60 minuten. De NS verwacht dat deze storing rond 02.00 uur vannacht verholpen is.

Geruchten

Onder reizigers verspreidde zich het gerucht dat onder ProRail-medewerkers uit onvrede met werkafspraken een wilde staking zou zijn uitgebroken. NS-medewerkers zouden dit aan reizigers hebben bevestigd.

ProRail ontkent de geruchten: "Het gaat enkel om een voorzorgsmaatregel. We willen met het opsporen en vervangen van wissels voorkomen dat er ongelukken gebeuren zoals in Hilversum".

Door een defect aan een wissel ontspoorde in januari een trein bij Hilversum. ProRail onderzoekt sindsdien uit voorzorg soortgelijke wissels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl